🐾 15 dagen risicovrij testen           🚚 Gratis levering en retour           ⭐ 3 jaar garantie

Over ons

founders Furrniture - Julie Feys Robin Dehondt

Wij zijn Julie en Robin, de oprichters van Furrniture. Beiden opgegroeid in Oostende. Nu wonen we samen in Brussel met onze 2 katjes, Mila en Pipa. Met Furrniture willen we de frustraties, die krabpalen met zich meebrengen, verhelpen. Ons doel is om krabpalen te maken die in het interieur passen, langer meegaan en waar de kat dol op is.

Hoe is Furrniture ontstaan?

Het verhaal van Furrniture begon bij het adopteren van onze kleine Mila. We hebben beiden altijd katten thuis gehad. Het duurde dan ook niet lang tot we ons eigen katje in huis namen. Voordat we Mila konden verwelkomen, was het tijd om ons appartement 'catproof' te maken. De zoektocht naar alles wat ze nodig had was begonnen. Bij het bekijken van de krabpalen waren we teleurgesteld. We waren gefrustreerd door de typische kleuren, het kitscherige pluche en de zwakke, bombastische constructies.

 

Daarom besloten we om zelf een krabpaal te maken voor Mila. DIY projecten spraken ons altijd aan. Zo hadden we onder andere al enkele kleine meubels gemaakt voor ons appartement. Met rondliggend materiaal begonnen we aan een eerste kleine krabpaal.

Baby Mila eerste krabpaal

Dit was Mila haar eerste krabpaal. Robin had duidelijk weinig inspraak over de kleur ;). Daarna gingen we snel weer aan de slag voor een grotere krabpaal, aangezien onze pluizige prinses snel groeide.

 

Ondertussen was het tijd voor Julie haar eindwerk, een marktonderzoek. Hiervoor vonden we het interessant om onderzoek te doen naar krabpalen. We vroegen ons namelijk af of dat anderen ook onze frustraties deelden. Uit de resultaten bleek dat we duidelijk niet de enigsten waren. Dit zette ons aan het denken om zelf een betere krabpaal op de markt te lanceren.

 

Al snel hadden we veel ideeën en begonnen we te experimenteren in de garage van de papa, die als hobby houtbewerking doet. Nadat de eerste ideetjes goedgekeurd werden door Mila, begonnen we met het opstellen van een business plan, bedenken van een naam en ontwerpen van een logo. Furrniture was officieel opgestart. 

Productie

2019 - De Garage

Zoals veel startende ondernemers, zijn wij beginnen prototypen in de garage thuis. Hier werd de SKY uitgewerkt tot product en werden onze eerste orders van begin tot einde handgemaakt. 

 

2020 - Ons Atelier

Al snel hadden we nood aan een grotere ruimte voor onze productie. Eind 2019 verhuisde we naar ons atelier in Brussel. Bijna een jaar lang maakte wij hier onze krabpalen. We stuurde ons productieproces continue bij om ons product te verbeteren en het proces te versnellen. Een toenemende groei in het aantal orders maakte het ons moeilijk op tijd te leveren. Daarbij ging alle focus naar de productie van de krabpalen. Dus we gingen op zoek naar hulp.

 

Eind 2020 - Maatwerkbedrijf

We vonden de perfecte partner die onze productie zal uitbreiden. We kozen ervoor om samen te werken met een Belgisch maatwerkbedrijf. Dit is een bedrijf die mensen tewerkstelt die niet in het ‘reguliere’ arbeidscircuit terecht kunnen. Hierdoor blijft onze productie lokaal, handgemaakt en maatschappelijk verantwoord. Onze materialen verzamelen we bij Belgische en Europese leveranciers. Onze krabpalen worden gemaakt met de focus op onze waarden: lokale economie, duurzaam en met een hart voor katten.

Furrniture steunt Dreamcatchers

Met Furrniture willen we ook een verschil maken voor de katjes die minder geluk hebben. Ons doel is om veel organisaties te kunnen steunen die zwerfkatjes helpen naar een beter leven. De eerste organisatie die we hierin helpen is Dreamcatchers. Dreamcatchers is een kattenadoptiecafe in Gent. Zij helpen katten die al lang in een asiel zitten, te socialiseren. Daarnaast geven ze advies over vredelievend samenleven met katten. Wij hebben veel bewondering voor Evelyne, de oprichtster, en de vrijwilligers van Dreamcatchers. We dragen dan ook graag ons steentje bij. Bovendien heeft Evelyne ons veel  bijgeleerd over katjes en hun gedrag. Dreamcatchers is voor ons het begin. We hopen, samen met onze klanten, nog veel katjes te helpen.