🐾 15 days risk-free testing           🚚 Free delivery and return           ⭐ 3 year warranty

De zoektocht naar de juiste krabpaal

 

 

Dat katten de nood hebben om ergens aan te krabben, is niets nieuws. Katten moeten iets hebben waar ze hun nageltjes aan kunnen scherpen en hun territorium kunnen afbakenen. Een goeie en stevige krabpaal (en liefst meerdere) is de beste manier om je meubels van hun nagels te sparen. Er zijn reeds verschillende kattenmeubels op de markt waar uit je kan kiezen. Van kleine tot grote krabpalen en van sisal tot karton. Maar zijn deze krabpalen nu de investering waard? En wat zou je dan eigenlijk moeten kiezen?

Wij zijn op zoek gegaan naar de mening van katteneigenaars over het aanbod krabpalen en hun verhalen over hun aankoop. Wij zijn zeer enthousiast dat jullie met velen ons wilden helpen met deze vraag en nu delen we graag onze bevindingen!

 

 

5 VRAGEN DIE JE BEST STELT VOOR HET AANKOPEN VAN JE NIEUWE KRABPAAL

Bij velen onder jullie was de eerste aankoop meestal niet echt een succes. Dit kwam voornamelijk door de volgende redenen:  

 

IS DE KRABPAAL STEVIG GENOEG?

Er werd meteen opgemerkt dat de krabpaal al erg snel kapot begon te gaan. Er kwam iets los, er begon iets scheef te hangen of er brak iets af. In elke huiskat zit er een kleine tijger verschuild. Deze moet af en toe zijn energie kwijt kunnen. Daarnaast komen katten in verschillende maten en groottes. Een krabpaal moet stevig genoeg zijn om het gewicht en de kracht van jouw kat aan te kunnen. Een paal met dunne ondersteuning of kleine slaapplekjes zal misschien minder plaats innemen maar zal zeker niet lang meegaan. Daarnaast zal je kat deze krabpaal rap links laten liggen na een slechte ervaring.

 

 

IS DE KRABPAAL STABIEL GENOEG?

Een krabpaal moet niet alleen stevig zijn, maar ook stabiel. Als jouw kat een sprong maakt op of van de krabpaal dan mag deze niet de kans hebben om om te vallen. Dit zou in de ergste gevallen je kat kunnen verwonden of scherven veroorzaken. Daarnaast moet de paal of plek waar de kat aan kan krabben stabiel staan als de kat zich gaat uitleven met zijn nagels. Katten gaan rap een andere plek gaan zoeken om te krabben als de krabpaal wiebelt.

 


KAN DE KAT IN DE HOOGTE?

Een andere opmerking die regelmatig naar voren kwam is dat jullie kat graag in de hoogte zit. Zeer logisch natuurlijk, een kat voelt zich hier namelijk veiliger. Daarnaast hebben katten zo een goed overzicht van wat in hun omgeving gebeurd. Een stevige krabpaal met een zachte ligplek in de hoogte is voor vele katten, en dus ook voor jullie, een must!

Daarbij vinden katten het leuk om zich eens goed uit te kunnen rekken. De krabpaal moet minstens zo lang zijn dat wanneer de kat op zijn achterpoten staat hij zijn lichaam volledig kan uitstrekken. Katten vinden het niet fijn als hun strek onderbroken wordt of ze zich in ongemakkelijke posities moeten vormen om te krabben.

 
 

IS HET SISAL STERK GENOEG?

Een krabpaal is meestal ingewikkeld in sisaltouw. Sisal is populair bij de meeste katten en dus zeker goed materiaal voor een krabpaal. Maar ook sisal komt in verschillende vormen voor. Sommige sisaltouwen zijn dun, deze rafelen en komen snel los. Plus, je wilt niet dat jouw kat per ongeluk een stukje touw inslikt! Dit is zeker een goede reden om de kwaliteit van het sisal na te gaan.

Naast het krabmateriaal is de kwaliteit van de slaapplekken & niveau's ook belangrijk. Vele krabpalen zullen voorzien zijn van een laagje pluche. Deze pluche maakt de vlakke delen van de krabpaal zacht voor de kat, maar is meestal niet kat bestending. Vaak krabt de kat ook aan deze pluche. Dit zorgt voor meer opkuiswerk voor het baasje en laat de krabpaal er al snel kaal en afgerafeld uitzien. Daarnaast is deze pluche niet makkelijk schoon te maken. Dit brengt ons tot het volgende puntje...

 

 

IS DE KRABPAAL MAKKELIJK SCHOON TE MAKEN?

Dit puntje zal voor de meeste katten niet veel uitmaken. Maar als er iets is dat katteneigenaars het leven makkelijker maakt, is het afneembare en wasbare kussens. Katten spenderen dan wel een groot deel van hun tijd aan zichzelf schoonlikken, ze kunnen ook heel wat vuil maken. Dan spreek ik nog niet over al dat haar dat ze verliezen!  Alle stofjes makkelijk kunnen wassen, maar ook het volledige meubelstuk makkelijk kunnen schoonmaken is zeker een meerwaarde.

  

 

Eén puntje ontbreekt nog op deze lijst.... en dat is:

 

EEN MOOI DESIGN

Vaak hebben wij de opmerking gehoord dat jullie wel gekeken hebben voor een krabpaal dat past binnen jullie interieur, maar deze zin werd veel vervolgd met een grote "MAAR"…

    • Maar we vonden niets naar onze smaak.
    • Maar als wij een stevige en duurzame krabpaal willen, is onze keuze beperkt.
    • Maar wij weten niet of onze kat deze zou gebruiken.
    • ... 

Mochten we een belangrijke zijn vergeten, laat het ons zeker weten in de comments hieronder! ;)

De bovenstaande voorwaarden voor een goeie krabpaal komen natuurlijk op de eerste plaats, maar je wilt wel dat het past bij de rest van het interieur! Nergens wordt gezegd dat een krabpaal er zo moet uitzien, zoals ze eruit ziet, om aan deze voorwaarden te voldoen. Het is tenslotte een meubelstuk die in je living zal geplaatst worden. Daarom vinden wij het uitzicht van een kattenmeubel net zo belangrijk als alle andere puntjes in deze lijst.

Dus wij zeggen: " een goede krabpaal moet ook mooi zijn".

 

Meer foto's en informatie over de nieuwe designs vind je terug op onze instagrampagina!